GoogleAnalitycs без ключови думи! Защо?

by / Сряда, 19 Март 2014 / Публикувана в Статии

GoogleAnalitycs няма да предоставя информация за ключовите думи по които потребителите стигат до сайта. Първия сигнал за това че Google иска да направи професията SEO манипулатор невъзможна, е твърде честия dance на индекса. Търсенето е толкова персонализирано спрямо платформа, IP адрес, вид потребител, че вече е невъзможно за един оптимизатор да определи със сигурност на каква позиция се намира конкретен сайт за конкретна ключова дума.

Втория сигнал е спирането на ключовите думи от GoogleAnalitycs.

С тези две действия Google развали възможността да се отчита ефективно дейността на SEO манипулаторите. Но дори и това няма да прекрати SEO лудостта- просто сега ще им стане по-трудно да си задържат клиентите и ще трябва да опаковат по-добре лъжите си.Като се има предвид монополния статут на компанията и неуспеха на Bing да се наложи като нейна реална алтернатива, на практика новината означава че един от най-важните елементи...

 на GoogleAnalitycs няма да бъде достъпен. Оптимизация базирана основно на ключовите думи, ще бъде много по-трудна за реализация. Компании рекламиращи се като предлагащи SEO услуги, ще бъдат максимално затруднени да предадат на клиентите си подробните репорти, които да оправдаят цената на оптимизацията.

  • Tweets